Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

PROMO

JUNACI DOBA ZLOG

Uskoro na N1 - dokumentarni serijal JUNACI DOBA ZLOG
Maj 20, 2021
cut JDZ_1
Uskoro na N1 - dokumentarni serijal JUNACI DOBA ZLOG

Dokumentarni serijal “Junaci doba zlog“ svojevrsna je vrsta video testamenta generacijama koje dolaze: na jednom im je mestu servirana priča o tome ko im je sve, kao savremenik, omogućio i činio život takvim kakav imaju. Ali, ovaj serijal je i neka vrsta brevijara koja će starijima poslužiti da se gorko prisete ko im je sve i na koje načine, zahvaljujući i njihovoj svesti i savesti, crtao mapu života svih ovih godina!

Držeći se svog gesla da bez razjašnjene prošlosti nema jasne budućnosti, Audio i video produkcija JSP realizovala je prvi deo svog do sada najambicioznijeg projekta: serijal “Junaci doba zlog” zamišljen je kao televizijski pamflet, strogo se držeći činjenica koje sagovornici komentarišu iz raznih uglova. Autori serijala „Junaci doba zlog“ uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret pre svega političara, ali i javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba.

U prvom delu serijala, koji je rađen po knjizi „Junaci doba zlog“ Slaviše Lekića, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović.

Ovaj dokumentarni serijal, pored Lekića, kao koscenaristkinje potpisuju Sanja Lončar i Jovana S. Polić, od kojih je prva urednica, a druga rediteljka serijala emisija.