Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Advokat Danilović: Sudjenje za ubistvo Ćuruvije se odugovlači jer DB čuva sebe

Advokat Rajko Danilović ocenio je da se sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije odugovlači da bi Državna bezbednost "sačuvala sebe i svoje".
BetaApril 12, 2021
Advokat Rajko Danilović ocenio je da se sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije odugovlači da bi Državna bezbednost "sačuvala sebe i svoje".

“Ponovnim izvodjenjem dokaza neće se saznati ništa novo, već se to radi iz potrebe da se stvari sačuvaju u krugu ‘porodice’, u krugu Državene bezbednosti, nekadašnje i sadašnje”, rekao je Danilović, za Danas, povodom 22 godine od ubistva Ćuruvije, koje je juče obeleženo odavanjem pošte u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

Kako je advokat naveo, sadašnja optužnica je “malo izmenjena, ali ona je suštinski uvek ista i jedinstvena u svom naporu da stvari uradi i sakrije”.

“Jer tu je stvar sasvim čista, kristalno jasna od početka do kraja, nije to bilo ništa privatno ili lično, to je bio posao DB-a, državne službe. Zato se sudjenje i odugovlači, da služba sačuva sebe i svoje”, rekao je Danilović.

On je dodao da je “i celo sudjenje jedan naporan posao, gde se ni sudovi nisu proslavili, jer su na nekim sporednim razlozima ukidali presudu i vraćali na ponovno sudjenje, koje sada traje već beskonačno”.

Kako je rekao, prethodnom presudom je “pravda zadovoljena” tek u toj meri da su osudjeni oni koji su ubistvo izvršili , ali da se nada da će “na kraju stvari ipak kako-tako da isplivaju na površinu”.