Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Aleksić: Vučićev pad počeće na sledećim izborima, ne mogu nam više ništa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će "neminovan pad režima" predsednika Srbije Aleksandra Vučića početi na izborima sledeće godine, jer "popularnost vlasti više ne može da raste", pošto je dostigla vrhunac i sada je u "slobodnom" padu.
BetaJun 23, 2021
Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će "neminovan pad režima" predsednika Srbije Aleksandra Vučića početi na izborima sledeće godine, jer "popularnost vlasti više ne može da raste", pošto je dostigla vrhunac i sada je u "slobodnom" padu.

“Od nas zavisi koliko će brzo uslediti i konačan pad. Ne bi trebalo stajati po strani i bojati se, jer ‘može da bude svašta’. Šta da bude, šta više vlast može da nam uradi, jedino još nisu počeli da nas vešaju. Ne mogu nam više ništa”, rekao je Aleksić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik, saopšteno je danas iz te partije.

Aleksić je istakao da Narodna stranka ima 110 ozbiljnih i funkcionalnih odbora širom Srbije i da jača infrastrukturu, jer se “zlo na vlasti ne može pobediti samo nastupima na televiziji i tvitovanjem”, nego jakom organizacijom i razgovorom sa gradjanima.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da “vlast sistematski sprovodi plan retardacije države i stanovništva”, tako što istura “razne Djuke, Kebare, Pilje i Rističeviće”.

Aleksić je dodao da je Rio Tinto projekat koji “preti da pokori Srbiju”, jer to nije samo pitanje Loznice, nego i Valjeva, Kosjerića, Požege, Rekovca, Trstenika, Kruševca, Vranja…

“U Srbiji postoji 20 lokacija na kojima hoće da kopaju litijum. U Boru je katastrofa sa rudnikom bakra, tamo ne važe zakoni Srbije, narod beži iz tog grada”, rekao je on.

Aleksić je podsetio da Srbija danas duguje 30 milijardi evra. prema njegovim rečima, spoljni dug od dolaska SNS-a na vlast dupliran je sa 15 milijardi evra na 30.

“Bliži se dan kada će biti upitno isplaćivanje penzija. Gradjani će 30 evra koje su dobili vratiti tri puta više kroz poskupljenja, akcize, smanjenje plata i penzija. Vlast će do izbora davati šakom i kapom, a onda nam preti propast”, rekao je Aleksić.

On je istakao da “nikada niko nije ovoliko pljačkao” kao što to čini vlast SNS-a, i dodao da je “Milenijum tim” kompanija koja služi za izvlačenje iz budžeta milijardi narodnog  novca, te da je ta firma kupila Vranjsku Banju za 1,88 miliona evra, a onda od države dobila na poklon 10 miliona evra.

“To je Vučićeva Srbija, toliko su bahati da više nema zakona, vladavine prava, javnih nabavki, tendera, policije, sudstva… E, zato će da ih sačeka revanšizam. Odgovaraće svi koji su prekršili zakon i ogrešili se o moralne regule”, kazao je Alčeksić.

Za predsednika Opštinskog odobra Narodne stranke Trstenik izabran je Vladan Miodragović.