Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Ambasador Abot i Kurti osudili napad na sina Nenada Rašića

Prebijanje Nikole Rašića, sina lidera Progresivno demokratske partije Nenada Rašića, osudili su ambasador Ujedinjenog kraljevstva na Kosovu, Nikolas Abot i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
BetaFebruar 22, 2021
Prebijanje Nikole Rašića, sina lidera Progresivno demokratske partije Nenada Rašića, osudili su ambasador Ujedinjenog kraljevstva na Kosovu, Nikolas Abot i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

Abot ocenjuje da su takva dela neprihvatljiva.

“Vest o napadu na sina Nenada Rašića je odvratna, bez obzira na motiv. Ova vrsta nasilja, bilo fizičkog ili verbalnog, neprihvatljiva je prema bilo kome, ali, posebno je šokantno da se to dogodilo mladoj osobi. Molim kosovsku policiju da brzo istraži incident i pronađe one koji su pokrenuli i učestvovali u ovom incidentu”, rekao je on.

Kurti sa svoje strane ocenjuje da se radi o organizovanom napadu i da su motivi povezani sa njegovim ocem, Nenadom Rašićem.

Zatražio je da se slučaj reši što je pre moguće.

“Sa velikim žaljenjem smo primili vest da je danas u Gračanici 18-godišnji dečak Nikola Rašić zverski pretučen hladnim oružjem. Nikola je sin Nenada Rašića, poznatog srpskog demokratskog političara na Kosovu. Čini se da je ovaj razbojnički zločin nad Nikolom Rašićem organizovan i ima veze sa njegovim roditeljem koji se nije potčinio pritisku i pretnjama Srbije. Verovatno, pošto nisu mogli da zaplaše Nenada Rašića, pretukli su njegovog sina Nikolu”, napisao je Kurti na fejsbuku.

On je pozvao agencije za sprovođenje zakona da hitno reše ovaj slučaj i privedu zločince pred lice pravde.

Napad na sina Nenada Rašića je osudila i Partija kosovskih Srba koja ocenjuje da je napad naručen iz Beograda i Srpske liste preko izmanipulisanih mladića srpske nacionalnosti.

Partija kosovskih Srba zahteva najoštriju i najbržu reakciju policijskih i pravosudnih organa na rasvetljavanju ovog zločina i kažnjavanje počinilaca.

Podseća se da je Oliver Ivanović politički linč platio svojim životom, Nikola Rašić svojim zubima.

“Ni jedan Srbin viśe neće plaćati ništa Srpskoj listi i ovde se stavlja jasna tačka između nas i njih. Zahtevamo najoštriju i najbržu reakciju policijskih i pravosudnih organa na rasvetljavanju ovog zločina i kažnjavanjepočinilaca”, zaključuje se u saopštenju PKS.

Policija Kosova je saopštila da su privedene osam osobe osumnjičene za napad na Nikolu Rašića, od kojih je jedna osoba maloletna.

“Po prijemu informacije,policijske jedinice izašle su na lice mesta. Na osnovu prvih informacija sumnja se da je muška osoba zadobila povrede i upućena je na lečenje. Što se tiče ovog slučaja, policija jeprivela 8 osumnjičenih, jedan od njih je maloletnik”, kazala je portparol Regionalne policije u Priptini, Fljora Ahmetaj i dodalada se nastavlja rad na razjašnjavanju okolnosti slučaja.