Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Brnabić povodom 100 dana Vlade: Srbija je bezbedna, ‘borba protiv mafije’ u vrhu prioriteta

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas predstavljajući rezultate rada Vlade u prvih 100 dana mandata, da je "Srbija jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih" od zakona.
BetaFebruar 6, 2021
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas predstavljajući rezultate rada Vlade u prvih 100 dana mandata, da je "Srbija jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih" od zakona.

Na skupu u Kombank dvorani u Beogradu, Brnabić je podsetila da je ove ndelje uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka osumnjičenih, kako je navela, za “najteža i najgnusnija kriminalna dela”.

“Danonoćni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal i svih ostalih, poslali su snažnu poruku: Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih” od pravde, naglasila je ona.

Rekla je da je “država pokazala odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić” i “borba protiv mafije” i dalje biti u vrhu liste prioriteta.

Brnabić je rekla da ne želi da ugrožava istragu time što će govoriti o tim slučajevima, već to prepušta nadležnim institucijama.

Istakla je da je zadovoljna radom i saradnjom službi reda i bezbednosti: “Ja se ponosim što smo mi zadali ovako snažan udarac organizovanom kriminalu. Ovo je najača borba protiv organizovanog kriminala u poslednjih 18 godina”, rekla je premijerka.

Pošto je, kako je rekla, jedna od odlika organizovanog kriminala da ima podršku nekih državnih organa, “fokus je da vidimo ko je sve pružao podršku kriminalu dok je primao platu iz budžeta i čiji je posao bio da čuva bezbednost i vladavinu prava… Ko god bio, i koju god instituciju on predstavljao, neće biti zaštićen”, rekla je Ana Brnabić novinarima.

Brnabić je navela da se u prvih 100 dana mandata njene druge vlade radilo na sprovodjenju preporuka tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije “GREKO”, da je usvojen Akcioni plan za sprovodjenje medijske strategiji i da je formirana Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara.