Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Dačić demantuje da je Bakarec ikome pretio, ali ne citira šta je rekao

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje Stranke slobode i pravde da danas nije reagovao na govor mržnje poslanika Nebojše Bakareca i istakao da Bakarec nije uputio nikakve pretnje nikome.
BetaMart 2, 2021
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje Stranke slobode i pravde da danas nije reagovao na govor mržnje poslanika Nebojše Bakareca i istakao da Bakarec nije uputio nikakve pretnje nikome.

Dačić je rekao da su poslanici svakodnevno suočeni sa govorom mržnje i pretnjama, a da svi samo prate da li se kodeks ponašanja poštuje unutar Skupštine.

“Ljudi možda nisu slušali, a sada neki kažu da je pretio smrću i da je rekao da opoziciju treba pobiti kao u Rusiji. Da je tako bilo svakako da ne bismo dopustili da takve stvari izgovara”, rekao je Dačić.

Poslanik sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu” Nebojša Bakarec izneo je danas niz optužbi na račun opozicije, pre svega lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa kojeg je povezao sa zaverom protiv predsednika Vučića.

Bakarec je citirao potpredsednika SNS Miloša Vučevića da je “jedna klika” preuzela deo kontrole državnog sistema” i da se “sprema fizička likvidacija pojedinih ljudi”.

“Šta je to drugo nego kovanje zavere, sastanak bivšeg šefa BIA Saše Vukadinovića u Trstu sa tajkunom Draganom Djilasom i njegovim političkim direktorom Vukom Vučurovićem i Jadrankom Drinić, šta je drugo”, rekao je Bakarec.

“Inače zamislite da se bivši šef FSB-a sastaje sa Navaljnim. Znate kako se dešava u Rusiji, pa, to se rešava tako što te više nema, jer to se ne radi”, rekao je Bakarec i dodao da je opisao deo mafijaškog klana Belivuk.

SSP je reagovala saopštenjem u kojem je optužila predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da je “ugrozio” nastavak medjustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EU jer tokom današnje sednice parlamenta nije reagovao na “poziv na likvidaciju” lidera SSP Dragana Djilasa i bivšeg šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića.