Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Zelena Srbija

Đilas: SSP će poštovati zakon i srušiti nelegalne objekte na Savskom nasipu u Beogradu

Lider Stranke slobode i pravde (SSP), Dragan Djilas, rekao je danas da će SSP posle promene vlasti u Beogradu poštovati zakon i srušiti sve nelegalne objekte na Savskom nasipu.
BetaJun 15, 2021
Lider Stranke slobode i pravde (SSP), Dragan Djilas, rekao je danas da će SSP posle promene vlasti u Beogradu poštovati zakon i srušiti sve nelegalne objekte na Savskom nasipu.

Djilas je s lokalnim ekološkim aktivistima rekao novinarima na Savskom nasipu da je promena vlasti u Beogradu blizu, da se on neće kandidovati za gradonačelnika, ali da će vlast preuzeti SSP s drugim političkim organizacijama i pojedincima.

“Mogu da garantujem da ćemo posle promene vlasti koja je zaista blizu, sprovesti sve što zakon predvidja..: da objekti ne mogu biti gradjeni na ovakvim lokacijama, da oni ugrožavaju odbranu Beograda od poplava i reni bunare… i svi objekti koji su na taj način napravljeni, biće srušeni”, rekao je on.

Podvukao je da medju gradjanim ne mogu i ne smeju da postoje razlike i da zakon mora biti isti za sve.

“Mnogi kažu: ‘Kako ćete da srušite nekoliko stotina objekata?’… Nema nikog jačeg od države i država sprovodi zakone i ne mogu da postoje razlike izmedju gradjana, a mi ćemo sprovesti zakon”, rekao je on.

Djilas je rekao i da je odbornička grupa SSP u februaru prošle godine uputila dopis Upravi grada da postupi po onome što lokalni aktivisti traže za Savski nasip, ali to nije uradjeno.

Oliver Ilić, član Udruženja gradjana “Savski nasip”, ponovio je novinarima da taj nasip štiti Novi Beograd od polava i da je pod njim gradsko vodoizvorište, a da su, uprkos tome, na nasipu izgradjeni mnogobrojni nelegalni objekti.

“Svi objekti se moraju ukloniti, ovde su vikendice sazidali moćni ljudi, medju kojima su bivši predsednik Tomislav Nikolić, (bivši) ministar Milan Bačević, poslanik Aleksandar Jovanović, ali i ujak Aleksandra Šapića…” predsednika Opštine Novi Beograd, nabrojao je Oliver Ilić i podsetio da su mnogi stručnjaci upozorili da oštećenja nastala zbog izgradnje mogu da sruše Savski nasip.