Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Djilas upitao vlasti da li se osećaju odgovornim za ubistva jer nisu prihvatili predlog opozicije

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas upitao je danas predstavnike vlasti da li se osećaju odgovornim za 29 ubistava koja su se dogodila u periodu od dve i po godine u kojem nisu prihvatili predlog opozicije da održe sednicu Skupštine Grada Beograda o bezbednosti.
BetaMart 12, 2021
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas upitao je danas predstavnike vlasti da li se osećaju odgovornim za 29 ubistava koja su se dogodila u periodu od dve i po godine u kojem nisu prihvatili predlog opozicije da održe sednicu Skupštine Grada Beograda o bezbednosti."Vlast je rekla da ne postoji nijedan razlog da se u skupštini govori o bezbednosti. Zamenik gradonačelnika Beograda (Goran) Vesić rekao je da to nije mesto da se o tome priča i da ministar policije (Nebojša Stefanović) radi odličan posao", rekao je Djilas na konferenciji za novinare ispred Centra "Sava". Na sednici Skupštine Grada Beograda koja se održava u Centru "Sava", izmedju ostalog, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoriće o bezbednosti u gradu. Djilas je naveo da se od upućivanja tog predloga za održavanje sednice u Beogradu dogodilo još 29 ubistava. "Da li se nešto od toga moglo sprečiti, da ste prihvatili da o tome diskutujemo? Da li osećate odgovornost", upitao je Djilas. On je podsetio da je taj zahtev Skupštini grada opozicija uputila zbog incidenta u klubu "Komitet" gde je grupa sada uhapšenog Veljka Belivuka predvodjenim Aleksandrom Vidojević prebila obezbedjenje i goste u borbi za tržište narkotika i poslove obezbedjivanja klubova. On je poručio Vučiću da ne mora da se podvrgne poligrafu, već da može uživo u programu tokom svog gostovanja da snimke svojih razgovora emituje. "Emitujte snimke na nacionalnoj frekcenciji da čujemo sa kim ste i o čemu pričali, samo tako možete da nam dokažete da klan Belivuka nije proizvod države, vaše Vlasti i Vas lično", rekao je Djilas. Pre početka Sednice Skupštine Grada Beogarda došlo je do verbalnog sukoba ministra Vulina i opozicionih aktivista koji su ga pitali "kad će na robiju", "ko je ubio Olivera Ivanovića" i "gde su snimci sa rampe u Doljevcima".

“Vlast je rekla da ne postoji nijedan razlog da se u skupštini govori o bezbednosti. Zamenik gradonačelnika Beograda (Goran) Vesić rekao je da to nije mesto da se o tome priča i da ministar policije (Nebojša Stefanović) radi odličan posao”, rekao je Djilas na konferenciji za novinare ispred Centra “Sava”.

Na sednici Skupštine Grada Beograda koja se održava u Centru “Sava”, izmedju ostalog, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoriće o bezbednosti u gradu.

Djilas je naveo da se od upućivanja tog predloga za održavanje sednice u Beogradu dogodilo još 29 ubistava.

“Da li se nešto od toga moglo sprečiti, da ste prihvatili da o tome diskutujemo? Da li osećate odgovornost”, upitao je Djilas.

On je podsetio da je taj zahtev Skupštini grada opozicija uputila zbog incidenta u klubu “Komitet” gde je grupa sada uhapšenog Veljka Belivuka predvodjenim Aleksandrom Vidojević prebila obezbedjenje i goste u borbi za tržište narkotika i poslove obezbedjivanja klubova.
On je poručio Vučiću da ne mora da se podvrgne poligrafu, već da može uživo u programu tokom svog gostovanja da snimke svojih razgovora emituje.

“Emitujte snimke na nacionalnoj frekcenciji da čujemo sa kim ste i o čemu pričali, samo tako možete da nam dokažete da klan Belivuka nije proizvod države, vaše Vlasti i Vas lično”, rekao je Djilas.

Pre početka Sednice Skupštine Grada Beogarda došlo je do verbalnog sukoba ministra Vulina i opozicionih aktivista koji su ga pitali “kad će na robiju”, “ko je ubio Olivera Ivanovića” i “gde su snimci sa rampe u Doljevcima”.