Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Djordjević (Oslobodjenje): Sav kriminal seže do Vučića

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je da ne očekuje značajna hapšenja ili procesuiranja, jer je "sav kriminal potekao od ovog režima i seže do vrha režima i samog Aleksandra Vučića".
BetaMart 7, 2021
Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je da ne očekuje značajna hapšenja ili procesuiranja, jer je "sav kriminal potekao od ovog režima i seže do vrha režima i samog Aleksandra Vučića".

On je optužio Vučića da “šokantnim fotografijama i ispraznom najavom o borbi protiv kriminala pokušava da sakrije sopstvena nedela”, medju kojima “završni čin izdaje Кosova i Metohije, kao i brojne veze režima sa organizovanim kriminalom”.

“Za devet godina njegove vlasti Albancima je predata policija, pravosudje, državna uprava na severu Кosova, telekomunikacije, energetika, a sada na red dolazi formalno potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom”, rekao je lider pokreta Oslobodjenje.

U saopštenju navodi da Vučić “pravi dramu” i obraća se preko medija kriminalcima koji su, kako kaže, “ili njegovi saradnici ili se druže privatno sa njim i članovima njegove porodice, o čemu postoje brojni dokazi”.

Djordjević je upitao zašto niko nije uhapšen ili procesuiran za 1.572 slučaja ilegalnog prisluškivanja predsednika države, i naveo da Vučić “ne sme” da uhapsi ni bivšu državnu sekretarku Dijanu Hrkalović, ni ministra Nebojšu Stefanovića, ni predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Кokezu, ni sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, za koga kaže da mu je jedan od najbližih saradnika.

Lider Oslobodjenja podsetio je u saopštenju da je vojni sindikat “optužio Nedića da je sa kriminalcima Belivukom i Stankovićem vežbao gadjanje na vojnim poligonima”, a da Belivuka danas brane advokati iz kancelarije Nedićevog oca.

“To su sve lako proverljive činjenice. Zato je sve ovo predstava za javnost. Spektakl u kom se prikazuju fotografije mrtvih ljudi i gazi dostojanstvo porodica ubijenih i nestalih, a Srbija sramoti pred celim svetom kao zemlja kriminala. U Srbiji se ništa ne dešava bez Vučićevog znanja već devet godina. Nijedan kriminalac ne sme da mrdne bez njega”, dodao je Djordjević.

Po njegovim navodima Vučić lično je odgovoran i za Belivuka i “za svaku odsečenu glavu”, kao što je odgovoran jer su nakon kampanje tabloida i Srpske liste ubijeni Oliver Ivanović i njegov kum Dimitrije Janićijević.