Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Gajić: Vučić izmislio prisluškivanje da se prikaže kao žrtva i oštećeni

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izmislio aferu prisluškivanje", i od nje hoće da napravi "novi Brionski plenum za obračun unutar vlasti koja se srodila sa mafijom" i da se "prikaže kao žrtva i oštećeni".
BetaJanuar 29, 2021
Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izmislio aferu prisluškivanje", i od nje hoće da napravi "novi Brionski plenum za obračun unutar vlasti koja se srodila sa mafijom" i da se "prikaže kao žrtva i oštećeni".
Advokat Vladimir Gajić / BETA PHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

“Nije reč o uticaju kavačkog ili škaljarskog klana na vlast, nego je vlast organizator svega. U Srbiji ne može niko da se bavi ozbiljno kriminalom bez podrške vlasti, jer gotovo da ne postoji linija razdvajanja vlasti i mafije”, rekao je Gajić na TV Nova S.

Dodao da je Vučiću “zgodno” da tu aferu iskoristi da “jednim udarcem ubije dve muve” – Dijanu Hrkalović i predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, koji se, kako je naveo, otrgao.

Gajić tvrdi da Vučić “nikada nije prislušivan, nego je upao u mere kojima su prisluškivani drugi, i to verovatno zakonito, na osnovu sudske odluke”.

“U tehničkom smislu je nemoguće prisluškivanje bez tehničkog ključa, a taj ključ je BIA. Da Vučića prisluškuje neka jedinica u MUP-u, Dijana Hrkalović, Dejan Milenković Bagzi, Papić… da oni prisluškuju Vučića – to je nemoguće”, naveo je on.

Rekao je da je Vučić “upao u mere licima sa kojima bi bilo dobro da ne komunicira”.

“Ako je prisluškivan, a ja tvrdim da nije, zašto BIA to nije sprečila? Imenom i prezimenom bi za to trebalo da budu odgovorni direktor BIA Bratislav Gašić i Marko Parezanović, koji je operativni šef BIA”, kazao je Gajić.

Gajić je naveo da “suština u tome da Vučić ima porodičnih problema”.

“Vučićev Brionski plenum ne može da se poredi sa Titovim, jer ni Vučić ni Nebojša Stefanović ni Aleksandar Vulin ne mogu da se porede sa Titom i Aleksandrom Rankovićem. Ovaj Vučićev Brionski plenum izgleda kao Hamlet u Mrduši Donjoj u poredjenju sa onim iz 1966. godine”, rekao je Gajić.

Gajić je, povodom podizanja optužnice u predmetu “Jovanjica 2”, rekao da za najveću proizvodnju marihuane u Evropi nadomak Beograda nisu optuženi organizatori, nego tek neposredni izvršioci.

“Sadašnji prvooptuženi Predrag Koluvija ne bi bio ni medju prvih pet da je sprovedena nezavisna i objektivna istraga. Sada su optuženi baštovani, druga klasa, a organizatori su isključeni iz postupka”, kazao je Gajić.

Gajić je dodao da slučajevi “Krušik”, “Jovanjica” i navodi o prisluškivanju predsednika predstavljaju jedan predmet.

“Isti su akteri i isti organizatori. Te afere povezuju lica koja se zvanično ne pojavljuju u tim predmetima”, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je apsurdno da je Nebojša Stefanović ministar odbrane koji daje mišljenje tužiocu protiv uzbunjivača iz “Krušika” Aleksandra Obradovića, a da je Aleksandar Vulin postao ministar unutrašnjih poslova pošto je “pomagao u branju” na “Jovanjici” dok je bio ministar za rad.