Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Istraživanje: Skoro tri četvrtine mladića podržava vraćanje obaveznog vojnog roka

Uvodjenje obaveznog vojnog roka podržava skoro tri četvrtine mladića u Srbiji a skoro 40 odsto njih bi dobrovoljno otišlo u rat zbog Srbije, pokazuju rezultati istraživanja agencije "Haus od vin" koje je preneo današnji Blic.
BetaMart 1, 2021
Uvodjenje obaveznog vojnog roka podržava skoro tri četvrtine mladića u Srbiji a skoro 40 odsto njih bi dobrovoljno otišlo u rat zbog Srbije, pokazuju rezultati istraživanja agencije "Haus od vin" koje je preneo današnji Blic.Vraćanju obaveze služenje vojnog roka protivi se oko 24 ispitanika dok nešto više od tri odsto mladića od 17 do 30 godina nema stav o toj temi. Medju onima koji podržavaju obavezno služenje vojnog roka, 80 odsto navelo je da bi služilo s oružjem u kasarni. Istraživanje je pokazalo i da vraćanje te obaveze podržava oko 80 odsto ispitanika iz Šumadije i Zapadne Srbije, oko 75 odsto sa juga i istoka Srbije dok je najniži procenat zabeležen u Beogradu gde iznosi nešto više od 69 odsto.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović / BETA PHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Vraćanju obaveze služenje vojnog roka protivi se oko 24 ispitanika dok nešto više od tri odsto mladića od 17 do 30 godina nema stav o toj temi.

Medju onima koji podržavaju obavezno služenje vojnog roka, 80 odsto navelo je da bi služilo s oružjem u kasarni.

Istraživanje je pokazalo i da vraćanje te obaveze podržava oko 80 odsto ispitanika iz Šumadije i Zapadne Srbije, oko 75 odsto sa juga i istoka Srbije dok je najniži procenat zabeležen u Beogradu gde iznosi nešto više od 69 odsto.