Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Jovana Joksimović novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga

Jovana Joksimović je novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga, objavili su beogradski mediji.
BetaMart 12, 2021
Jovana Joksimović je novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga, objavili su beogradski mediji.

Joksimović je rekla da novinska agencija Tanjug više nije javno preduzeće i da su svi njegovi servisi registrovani na firmu TAČNO d.o.o. čiji je direktor Manja Grčić.

Prema ugovoru sa Republičkom direkcijom za imovinu, žigovi Tanjuga ustupljeni su na korišćenje preduzeću TAČNO na deset godina. Pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini i druga imovinska prava pripadaju Republičkoj direkciji za imovinu.

“Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih dogadjaja u zemlji, regionu i svetu”, kazala je Jovana Joksimović.

Manja Grčič je rekla da počinje modernizacija Tanjuga i da su velika finansijska ulaganja kao i otvaranje televizije Tanjug.

Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug je 9. marta izbrisano iz Registra privrednih subjekata koji vodi Agencija za privredne registre (APR).