Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

JSP: Ceca Ražnatović ‘skinula’ ‘Srpsku majku’ sa YouTube kanala

Emisija "Svetlana Ražnatović: Srpska majka" skinuta je sa YouTube kanala emitera, televizije N1, na zahtev zvaničnog YouTube kanala "Ceca music".
BetaJul 16, 2021
Emisija "Svetlana Ražnatović: Srpska majka" skinuta je sa YouTube kanala emitera, televizije N1, na zahtev zvaničnog YouTube kanala "Ceca music".

Ta emisija je 526.000 gledana samo na toj mreži tokom svega dva dana emitovanja, saopštila je danas Audio i video produkcija JSP.

JSP je navela da, “poštujući profesionalne standarde, dužnu novinarsku pažnju, te uključujući i konsultacije sa svojim pravnim zastupnicima, ne bismo li izbegli sve zamke ‘autorskih prava’ ili zaštite ‘lika, dela i žiga’ – šta god podrazumevalo to na šta se pevačica pozivala, Audio i video produkcija JSP, zbog pretnji i pritisaka Svetlane Ražnatović, u tom smislu je sa maksimalnim oprezom pristupila objavljivanju emisije ‘Srpska majka’ “.

Cilj emisije “Srpska majka”, kao i svih prethodnih iz serijala “Junaci doba zlog”, piše u saopštenju, jeste “javno informisanje, odnosno kritički prikaz javnih ličnosti koje su imale ili imaju svojevrsni uticaj u javnosti, te da u skladu sa pozitivnim propisima naše države proizvodnja i ove emisije predstavlja izraz slobode izražavanja autorskog tima, koja nije ograničena saglasnošću gospodje Ražnatović, javne ličnosti čiji postupci mogu biti predmet javne kritike u svakom slobodnom demokratskom društvu”.

JSP je navela da je emisija “Srpska majka” originalni autorski projekat u skladu s propisima Srbije.

Audio i video produkcija JSP je poručila da će “učiniti sve da emisiju vrati na YouTube kanal i da istina o Svetlani Ražnatović, koliko ona god žmurila pred njom, dopre do svih zainteresovanih”.

“Čak i po cenu da se napravi potpuno nova dokumentarna emisija koja će oslikati njen turbulentan život u kojem se prepliću uspesi i neuspesi, ratni zločini i koncerti, ogrlice i ‘nanogice’, kriminalci i političari”, poručila je Audio i video produkcija JSP.