Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

KRIK: Belivukova grupa imala kuću za likvidacije, oružje čuvala u prostorijama stadiona Partizana

Kriminalna grupa Veljka Belivuka mamila je i odvozila svoje žrtve u kuću specijalno namenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" korišćena su da se otklone tragovi, navodi se u naredbi za sprovodjenje istrage protiv te grupe čije je detalje objavio KRIK.
BetaFebruar 6, 2021
Kriminalna grupa Veljka Belivuka mamila je i odvozila svoje žrtve u kuću specijalno namenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" korišćena su da se otklone tragovi, navodi se u naredbi za sprovodjenje istrage protiv te grupe čije je detalje objavio KRIK.

Prostorije na stadionu fudbalskog kluba Partizan su navodno koristili da čuvaju oružje i drogu.
KRIK piše da istragu protiv Belivuka vodi tužilac Saša Ivanić, poznat po tome što je vodio postupke protiv narko-bosa Darka Šarića i kontroverznog biznismena Stanka Subotića.
Veljko Belivuk (35), vodja navijačke grupe “Principi” bliske crnogorskom kavačkom klanu, kada je uhapšen prošlog četvrtka bio je osumnjičen za dva ubistva, “a u roku od jednog dana, na ovu crnu listu dodato je još jedno”, dodaje KRIK.
U jučerašnjoj naredbi o pokretanju tužilačke istrage navodi se da je Belivukova grupa osumnjičena za ubistva kriminalca Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića.
Sva ubistva izvršena su na sličan način, kako tvrdi tužilaštvo – članovi Belivukovog klana su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u beogradskom prigradskom naselju Ritopek koja je služila specijalno za ubistva.
Ova kuća je bila dobro obezbedjena, imala je najsavremeniji video-nadzor i bila je opasana visokom ogradom, navodi tužilaštvo.
Slučaj je dobio tužilac Saša Ivanić koji je, pre svega, poznat po tome što je podigao optužnice protiv Šarića i Subotića, ali i Branka Lazarevića – bivšeg šefa kabineta tada ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.
Šarić je prošle godine osudjen na 15 godina zatvora, dok su Subotić i Lazarević na kraju sudjenja oslobodjeni.
U svojoj novoj istrazi, Ivanić je kao lidere klana označio Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića (29), a osim njih, istraga je pokrenuta i protiv još 20 osoba za koje tužilaštvo tvrdi da su bili članovi grupe.
“Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe ‘Principi’ vrše krivična dela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini – zastrašivanja suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa”, navodi u dokumentu tužilac Ivanić.
Grupa je bila uključena u otmice, ubistva, prodaju droge i pranje novca, piše u naredbi o pokretanju istrage.
Belivukova ekipa koristila je i prostorije stadiona fudbalskog kluba Partizan u kojem je krila oružje, ali i drogu, otkriva dokument.