Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Ksenija Božović: I posle 11 meseci i dalje otvoreno pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića

BetaDecembar 15, 2018
Funkcionerka  Gradjanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Ksenija Božović izjavila je danas da se ni posle 11 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića ne zna ko je to učinio, te da pomaka u istrazi nema.

Funkcionerka  Gradjanske incijative “Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP) Ksenija Božović izjavila je danas da se ni posle 11 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića ne zna ko je to učinio, te da pomaka u istrazi nema.”Sutra se navršava 11 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio”, rekla je Ksenija Božović agenciji Beta.

Ona je kazala da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

Podsetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je “šokiralo i razočaralo”.

“Za 11 meseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SPD-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja”, ispričala je Ksenija Božović.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.

“Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva”, kazala je ona i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smeru.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u ledja, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dve nedelje posle ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.