Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Mediji: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv glumca Branislava Lečića, preneo je danas portal B92.
BetaJul 13, 2021
Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv glumca Branislava Lečića, preneo je danas portal B92.

Štajnfeld je u svom dokumentarnom filmu optužila za silovanje “čoveka iz filmske industrije Srbije”.

Tužilaštvo je potom pokrenulo slučaj, a u javnoj ispovesti početkom aprila Štajnfeld je rekla da je reč o Lečiću, što je glumac negirao.

Portal Nova.rs je preneo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Štajnfeld, protiv Lečića, zbog krivičnog dela silovanja, “jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

To tužilaštvo je u saopštenju navelo da su u toku predistražnog postupka obavljeni razgovori sa Štajnfeld i prijavljenim Lečićem.

Dodaje se da je pribavljena kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, kojem je  Štajnfeld autorka, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz tog filma i medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld.

Tužilaštvo je navelo i da su obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom dogadjaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a “cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu”.

“Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u medjusobnoj vezi, utvrdjeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave”, dodalo je tužilaštvo.

Navodi se i da je punomoćniku oštećene dostavljeno rešenja o odbačaju, i da, ukoliko oštećena nije zadovoljna odlukom, ima pravo na podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.