Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Ministarstvo odbrane: Konkursi za upis u vojne škole otvoreni do kraja marta

Konkursi za upis na Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 31. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
BetaFebruar 27, 2021
Konkursi za upis na Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 31. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da će svake subote do 31. marta, od 11 do 13 časova, zainteresovani kandidati moći da posete te škole, gde im je omogućeno da profesorima, kadetima i učenicima ispostave sva pitanja u vezi upisa i školovanja.

Na Vojnoj akademiji selekcija kandidata obavlja se u dva dela. Prvi deo podrazumeva polaganje prijemnog ispita, koji se sastoji od provere znanja iz matematike i provere fizičkih sposobnosti, dok drugi deo obuhvata psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu.

Najveći broj bodova prilikom rangiranja nosi provera znanja iz matematike, zbog čega je Vojna akademija kreirala onlajn platformu za učenje i pripremu prijemnog ispita iz matematike.

Korisnicima onlajn platforme dostupni su teorija i zadaci sa rešenjima, a takođe, tu je i test za sve koji žele da provere nivo znanja.

Budući korisnici za pristup moraju da otvore privremeni nalog, koji je aktivan sve do prijemnog ispita, tako što će svoju i-mejl adresu dostaviti teritorijalnom organu Regionalnog centra Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, kojem se inače podnosi i prijava za upis u Vojnu akademiju i druge vojne škole.

Sa otvorenim nalogom, uz korisničko ime i lozinku, kandidati mogu pristupiti svim sadržajima namenjenim za pripremu prijemnog ispita iz matematike.

Uslovi konkursa za upis u vojne škole dostupni su na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane i sajtovima vojnih škola.