Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Ministarstvo odbrane: Nismo protivnik Šabiću, ne treba da komuniciramo preko medija

BetaMaj 30, 2018
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ne treba da komunicira sa tim ministarstvom putem medija i da ne treba da ga doživljava kao političkog protivnika.

“Ministarstvo odbrane uvek i bezuslovno poštuje zakon pa će zato i sprovesti nalog gospodina Šabića, bez obzira što nam nije objasnio zašto nam je zabranio da radimo ono što nismo hteli da radimo i zašto nam je zabranio da činimo ono što nikako ne možemo da činimo bez odluke suda. Ako ga opet ponese želja da se putem medija obračunava sa Ministarstvom odbrane možda će nam zabraniti da isplaćujemo subvencije poljoprivrednicima, što je mera koju možemo da sprovedemo isto koliko i da oduzimamo telefone bez odluke suda”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Poverenik je ranije saopštio da je Ministarstvo odbrane postupilo po njegovom rešenju kojim se zаbrаnjuje obrаdа podаtаkа iz privatnih telefona zaposlenima u vojsci bez sudskog naloga. On je dodao da je Ministarstvo odbrane poslalo saopštenje u kojem se navodi da će u celosti postupiti po rešenju Poverenikа za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Ministarstvo odbrane je, kasnije, izdalo saopštenje u kojem je ocenilo da Šabić ne može da se uzdrži od političkih ocena i napada.

“Podsećamo gospodina Šabića da ne treba Ministarstvo odbrane da doživljava kao političkog protivnika i da pozicija poverenika ne treba da bude priprema za političku karijeru, kao kod nekih njegovih kolega. Žao nam je što gospodin Šabić nije vreme koje troši na društvenim mrežama upotrebio da dodje u Ministarstvo i izbegne sve nesporazume. Mi smo i dalje otvoreni za dijalog i kada god bude imao vremena biće naš gost, u skladu sa bezbednosnim sertifikatima koje poseduje”, dodaje se u saopštenju tog ministarstva.