Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Narodna stranka traži da se utvrdi verodostojnost navodne prepiske ministra i tužiteljke o Belivuku

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas policiju i tužilaštvo da utvrde verodostojnost navodne prepiske bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i republičke tužiteljke Zagorke Dolovac u kojoj se pominju uhapšeni zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, navijači i Veljko Belivuk.
BetaMart 26, 2021
Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas policiju i tužilaštvo da utvrde verodostojnost navodne prepiske bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i republičke tužiteljke Zagorke Dolovac u kojoj se pominju uhapšeni zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, navijači i Veljko Belivuk.

Aleksić je za televiziju N1 rekao da je preko advokata Borivoja Borovića, sa nepoznatog mejla dobio navodnu prepisku Stefanovića i Zagorke Dolovac.

“Tražim da se utvrdi ko je poslao mejl sa navodnom prepiskom. Mi pretpostavljamo da je prepiska lažna, i to na osnovu datuma i dogadjaja koje smo uporedjivali”, rekao je Aleksić.

Ocenio je da je u tih 20 navodnih poruka sadržana “kompletna optužnica protiv Stefanovića, uslovi za njegovo hapšenje i dovoljni razlozi za smenjivanje Zagorke Dolovac”.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno namerava da smeni Zagorku Dolovac, a da se sa Nebojšom Stefanovićem razračuna tako što nama iz opozicije daje njihov prljav veš. Možda se ovakva prepiska i dogodila, ali nemojte to nama da dajete. Riba smrdi od glave, a glava sada opoziciji dostavlja materijale kako bismo mi napadali marionete iz repa. Za sve se pita Vučić i njegove marionete su i Stefanović i Dolovac, pa neka se razračunaju medju sobom”, rekao je Aleksić.

Dodao je da u navodnoj prepisci Stefanović i Zagorka Dolovac razmenjuju poruke u vezi sa Papićem, koji je u oktobru 2019. godine “prebio Beogradjanina Dejana Pejovića”, a 9. marta uhapšen zbog sumnje da je naredio da se oduzeti blindirani automobil vrati Belivukovom saradniku Marku Miljkoviću.

“Nebojša Stefanović u navodnoj prepisci traži od Zagorke Dolovac uslugu da se slučaj prebijanja zataška, pa kaže da je Papić napravio neki problem i moli je da se ona raspita o slučaju i da se taj slučaj reši. Zagorka Dolovac mu navodno odgovara i kaže: ‘Nebojša, rešeno je sve, biće odbačena prijava kao neosnovana, reci mi, pominje se i neki snimak’. Stefanović potom kaže: ‘Snimak ne postoji, rešio sam to, sklonili su sve moji”, naveo je Aleksić.

Po njegovim rečima, Stefanović je potom rekao kako mu je “jako bitno da sve to prodje kako treba” jer mu Papić “drži kontakt sa Veljom (Belivukom) i ovim navijačima”.

“Stefanović tada kaže: ‘Impulsivno je reagovao, nije namerno’ a onda državni tužilac navodno kaže da će biti slučaj kod Ivana Sunarića. ‘Neka malo odstoji, pa ćemo ga odbaciti, sve sam dogovorila…’ I onda on (Stefanović) poziva nju (Zagorku Dolovac) na piće”, dodao je potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je naveo da nije ni tužilac ni policajac i da nije njegovo da se time bavi.

“Sukob u SNS-u traje dosta dugo, počeo je ranije, ali je okidač za otvoreni sukob bila Jovanjica. U toku je ozbiljan rat izmedju moćnika u vrhu SNS i vlasti, a neke strukture režima nas iz opozicije žele da posmatraju kao korisne idiote i hoće da nas uvuku u obračune tako što pokušavaju da nam dostave informacije preko kojih napadaju drugu stranu”, ocenio je Aleksić.