Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Novaković (NS): Pronadjite ko je pisao preteće grafite portalu ili će biti jasno da je to SNS

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je večeras nadležne organe da pod hitno pronadju počinioce koji su ispisali preteće grafite na fasadi zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala "NS uživo" i dodao da će, ukoliko počinioci ne budu pronadjeni biti jasno da iza tih grafita stoji Srpska napredna stranka (SNS).
BetaApril 7, 2021
Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je večeras nadležne organe da pod hitno pronadju počinioce koji su ispisali preteće grafite na fasadi zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala "NS uživo" i dodao da će, ukoliko počinioci ne budu pronadjeni biti jasno da iza tih grafita stoji Srpska napredna stranka (SNS).

“Činjenica je da je vrlo lako ustanoviti ko je napisao ovaj preteći grafit, s obzirom da je u pitanju prometno mesto, koje je zasigurno pokriveno sigurnosnim kamerama. Ukoliko državni organi koji se nalaze pod strogom kontrolom SNS-a, u najkraćem roku ne otkriju počinioce, smatraćemo da iza ovog grafita stoje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov poslovni partner Marko Bosanac, u kriminalnim krugovima poznat kao Boske, koji je kroz saradnju sa novosadskim javnim preduzećima zaradio 341 milion dinara”, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Grafiti “SNS uživo” i “SNS uživo bednici dani su vam odbrojani” ispisani su crnim sprejom, ćiriličnim pismom.

Novaković je juče najavio da će aktivisti te partije danas organizovati performans ispred redakcije portala “NS uživo” i nazvao ih “SNS uživo”.

On je tada izjavio da je Grad Novi Sad iz gradskog budžeta portalu “NS uživo” uplatio milion i po dinara bespovratnih sredstava.

“Ponovo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uplatio gradske pare svom ličnom prijatelju i lokalnom krimosu M.B. Bosketu”, kazao je juče Novaković.

Na primedbe da političke stranke ne treba da organizuju proteste ispred redakcija medija, Novaković je u večerašnjem saopštenju naveo da svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje i kritičke stavove o bilo kome, pa i o medijima, “pogotovo onima koji dramatično krše novinarski kodeks”, ali da apsolutno niko nema pravo da bilo kome upućuje pretnje.

“Smatraćemo, takodje, da je cilj ovog grafita da se skrene pažnja sa činjenice koju je Narodna stranka predočila javnosti – da je Boske stvarni vlasnik portala ‘NS uživo'”, kazao je Novaković.

Kako je objavio portal 021.rs, Fejsbuk stranicu “Uživo sa novosadskih ulica” pokrenuli su Nikola Bilić i Stefan Koprivica 2015. godine, a dve godine kasnije su osnovali Hashtag digital media group, u kojem udeo u vlasništvu ima i dvadesetosmogodišnja Sandra Milinić.

Glavni i odgovorni urednik portala NS uživo Nikola Bilić rekao je za 021 da je atmosfera u redakciji “alarmantna”, te da su zaposleni zabrinuti za svoju bezbednost.

“Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim dogadjajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva”, rekao je Bilić.

On je zatražio reakciju nadležnih institucija i kolega iz medija.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ispisivanje pretećih grafita i dodao da nije dobro kada političari vode kampanju protiv nekog medija, apelujući na njih da to više ne čine.

“Zamislite sada ja da odem ispred nekog drugog portala koji je kritički nastrojen prema meni, stranci kojoj pripadam ili politici za koju se borim, pa da držim konferenciju”, rekao je Vučević novinarima.