Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Novi Pazar: NVO i mediji osudili napad na gradjanskog aktivistu Irfana Ugljanina

Nevladine organizacije, mediji i novinari iz Novog Pazara najoštrije su danas osudili napad na gradjanskog aktivistu iz tog grada Irfana Ugljanina.
BetaFebruar 2, 2021
Nevladine organizacije, mediji i novinari iz Novog Pazara najoštrije su danas osudili napad na gradjanskog aktivistu iz tog grada Irfana Ugljanina.

Oni u zajedničkom saopštenju navode da ovaj nasilnički čin, imao političku pozadinu ili ne, govori o tome da se na ulicama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno.
“Ovaj napad nas svojom suštinom vraća u vreme ovdašnjih ‘stranačkih strasti’, kada je ma kakva razlika u mišljenju i uverenju bila dovoljan razlog za upotrebu svakog oblika nasilja, čak i sa smrtnim ishodom. Kultura političke borbe podrazumeva takmičenje stranačkih programa, pridobijanje sledbenika i birača razložnim iznošenjem činjenica i fakata i postupanje u skladu sa demokratskim vrednostima, načelima i procedurama”, navodi se u saopštenju.
Oni su apelovali na sve gradjane i političke partije da se ponašaju dostojanstveno i korektno jedni prema drugima.
“U predizbornoj kampanji, naročito ako ona postane sastavni deo naše svakodnevice, nije redak slučaj i da se govore stvari koje nisu uvek u skladu sa istinom. Medjutim, to ne znači da je dozvoljeno vredjanje dostojanstva ličnosti, psovanje, upotreba krajnje nekorektnih i neprihvatljivih reči, a naročito nasilja”, navode novopazarske nevladine organizacije i mediji.
Oni su pozdravili blagovremenu reakciju policije i tužilaštva i izrazili očekivanje da će javnost o svim postupcima i preduzetim merama u ovom slučaju biti blagovremeno obaveštena.
Četrdestetdvgodišnjeg Ugljanina su juče u jednom ugostiteljskom objektu, napala i lakše povredila trojica muškaraca, koje je policija kasnije uhapsila.
On je prethodnih nedelja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za pronevere, ali još nije poznato da li je to bio povod za napad na njega.