Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Novinarka Tamara Grujić demantovala da je privedena na KiM

Novinarka Tamara Grujić demantovala je da su ona i njene kolege uhapšeni danas u Vučitrnu dok su snimali emisiju "S Tamarom u akciji".
BetaApril 18, 2021
Novinarka Tamara Grujić demantovala je da su ona i njene kolege uhapšeni danas u Vučitrnu dok su snimali emisiju "S Tamarom u akciji".

“Nije tačno da je ekipa privedena, evo smo na gradilištu i snimamo video demanti”, rekla je Grujić za portal Nova.rs.

U medjuvremenu, komandir Kosovske policije za region Jug, Avni Zahiti, je za KoSSev objasnio da su policajci danas u podne u Kaljaji naišli na nekoliko ljudi koji su fotografisali.

“Za potrebe provere identiteta, osam državljana Srbije sprovedeno je u Policijsku stanicu. U vezi sa ovim postupkom, kontaktiran je tužilac i nakon provere, ove osobe su puštene”, naveo je Zahiti u odgovoru za KoSSev.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prethodno je zatražio hitno puštanje na slobodu novinarke Grujić i njenih kolega.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da kosovska policija “već nekoliko sati” drži novinarku i njene kolege u stanici, iako, kako je rekao, nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

Grujić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji, dodaje Nova.rs.