Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Obradović (Dveri) pita ko su politički mentori navijačke grupe Veljka Belivuka

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović upitao je danas nadležne organe ko su politički mentori navijačke grupe Veljka Belivuka.
BetaMart 9, 2021
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović upitao je danas nadležne organe ko su politički mentori navijačke grupe Veljka Belivuka.

Obradović je na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije kazao da taj mentor mora da odgovara jer je on veći problem od Belivuka.

On je naveo je ta navijačka grupa “proizvod Srpske napredne stranke ” (SNS) i da iza njih nesumnjivo stoji policija.

Obradović je rekao da nekadašnji vodja te grupe Aleksandar Stanković tri godine nije išao na odsluženje zatvorske kazne na osnovu pravosnažne presude i dodao da “to ne bi moglo da prodje” da nema podršku policije.

Lider Dveri je upitao organe zbog čega Nenad Vučković i Aleksandar Vidojević nisu uhapšeni, navodeći da su “podjednako vodje kriminalnog klana i navijačke Veljka Belivuka, kao i on sam”.

On je ponovio svoja pitanja zbog čega nisu nisu saslušani bivši ministar policije Nebojša Stefanović, generalni sekretar Vlade Novak Nedić i Dijana Hrkalović.

Obradović je rekao da svakoga dana javnost dobija nove detalje istrage protiv Belivuka, ali je ocenio da je cilj “da se o tome govori a da narod nikada ne sazna pravu istinu”.

Predsednik Dveri se osvrnuo na današnji datum na koji su pre 30 godina pokrenute prve masovne demonstracije protiv režima Slobodana Miloševića i kazao da se za 30 godina – ništa nije promenilo, od slobode medija do kriminala.

“Kriminal je ostao na istom nivou kao pre 30 godina”, ocenio je Obradović.