Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Omladina DS: Vučić svake godine zaduži zemlju za skoro 1,5 milijardi evra

Omladina Demokratske stranke (DS) ocenila je da Srpska napredna stranka (SNS) "besomučnom kampanjom prikriva zaduženja koje vode ka dužničkom ropstvu Srbije".
BetaApril 18, 2021
Omladina Demokratske stranke (DS) ocenila je da Srpska napredna stranka (SNS) "besomučnom kampanjom prikriva zaduženja koje vode ka dužničkom ropstvu Srbije".

Kako su naveli, u proseku, svake godine predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić zaduži zemlju dodatno za skoro milijardu i po evra, a samo u drugom kvartalu ove godine je planirano novo zaduženje kroz emisiju obveznica u vrednosti od preko pola milijarde evra.

Umesto da, kako navode u DS, vrati otete penzije Vučić od svojih prijatelja kupuje vitamine penzionerima i višestruko više zadužuje i njih i njihove unuke.

“Sada obećava po 60 evra svakom gradjaninu, a na kraju ćemo svi vraćati daleko veće iznose od ove pomoći”, navodi se u saopštenju DS.

Članica omladine DS Jelena Milutinović rekla je da Vučić ne daje svoj novac, nego uzima kredite u ime gradjana, a da niko ne zna od koga se zadužuje i na koji način troši taj novac.

“Svako dete, svaki učenik i svaki student će do kraja ove godine ovim tempom od ove štetočinske vlasti biti zadužen sa oko 2.000 evra. Mladost Srbije koja još nije ni prvu platu primila, moraće u narednim decenijama da vraća ova zaduženja”, rekla je Milutinović.

Ona je dodala da postoji strahovanje da će mladi zbog autokratskog režima nastaviti da napuštaju Srbiju i da dugove neće imati ko da vrati.

“To bi značilo propast ove države i zato moramo da se izborimo što pre za promene, koje će sačuvati mlade u Srbiji i samu Srbiju”, rekla je ona u pisanoj izjavi.