Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Palmer: Srbija mora napredovati u oblasti demokratije i slobode medija

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer je danas rekao da Srbija mora napredovati u oblasti demokratije i slobode medija.
BetaJun 4, 2021
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer je danas rekao da Srbija mora napredovati u oblasti demokratije i slobode medija.

“Srbija mora napredovati u oblasti demokratije, u oblasti slobode medija, i mora napredovati u zaštiti gradjanskog društva. Ono što ja želim da naglasim susretom sa predstavnicima gradjanskih udruženja i predstavnicima opozicije jeste da postoji američka podrška za demokratiju, za slobodne izbore i za nezavisne medije”, rekao je Palmer za N1.

On je razgovarao najpre s državnim vrhom, a poosle sastanaka s predstavnicima opozicije u Srbiji, istakao je povodom njihovih upozorenja na stanje u zemlji, da su SAD zainteresovane za demokratiju i ljudska prava širom sveta, te da je to centralna nit spoljne politike američke administracije Bajden-Haris.

“Srbija ima aspiracije da udje u Evropsku uniju, a to je organizacija zasnovana na standardima za medijski prostor, za izborni proces i demokratiju. To je naglašeno u poglavljima 23 i 24 pregovora koje Srbija vodi sa EU, i važno je da pokaže da je posvećena zaštiti demokratije, zaštiti ljudskih prava, obezbedjivanju slobodnog i fer medijskog tržišta”, poručio je Palmer.