Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politka

PKS za napad na sina Nenada Rašića optužuje zvanični Beograd i Srpsku listu

Partija kosovskih Srba (PKS) ocenjuje da je napad na sina Nenada Rašića naručen iz Beograda i Srpske liste preko izmanipulisanih mladića srpske nacionalnosti.
BetaFebruar 22, 2021
Partija kosovskih Srba (PKS) ocenjuje da je napad na sina Nenada Rašića naručen iz Beograda i Srpske liste preko izmanipulisanih mladića srpske nacionalnosti.

“Za nas su deca najveća vrednost i najveća svetinja. Batine nanete malom Nikoli Raśiću, su naručene i mafijaške batine. Naručene iz Beograda i od Srpske liste, a sprovedene preko izmanipulisanih mladića srpske nacionalnosti. Jedan otac makar bio i “najgori” a Nenad Rašić to sigurno nije, ne daje nikome za pravo da se na njegovu decu podigne ruka iz, odgovorno tvrdimo, političkih pobuda”, ističe se u saopštenju PKS.

Partija kosovskih Srba zahteva najoštriju i najbržu reakciju policijskih i pravosudnih organa na rasvetljavanju ovog zla i kažnjavanje počinilaca.

“Ludilo koje su Beograd i Srpska lista uneli među Srbima na Kosovu, mora da prestane momentalno i bez uslova. U svakoj drugoj opciji Beograd će biti totalni gubitnik, a Srpska lista moraće, htela ili ne, da preuzme odgovornost za posledice njenog medijskog linča protiv političkih protivnika“, dodaje se u saopštenju.

Podseća se da je Oliver Ivanović politički linč platio životom a Nikola Rašić zubima.

„Ni jedan Srbin viśe neće plaćati ništa Srpskoj listi i ovde se stavlja jasna tačka između nas i njih. Zahtevamo najoštriju i najbržu reakciju policijskih i pravosudnih organa na rasvetljavanju ovog zločina i kažnjavanje počinilaca”, zaključuje se u saopštenju PKS.

Policija Kosova je saopštila da je privedeno osam osoba osumnjičenih za napad na Nikolu Rašića, od kojih je jedna osoba maloletna.

“Po prijemu informacije,policijske jedinice izašle su na lice mesta. Na osnovu prvih informacija sumnja se da je muška osoba zadobila povrede i upućena je na lečenje. Što se tiče ovog slučaja, policija je privela 8 osumnjičenih, jedan od njih je maloletnik”, kazala je portparolka Regionalne policije u Prištini Fljora Ahmetaj i dodala da se nastavlja rad na razjašnjavanju okolnosti slučaja.