Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je večeras nešto posle 18 časova u Palati "Srbija".
BetaMart 6, 2021
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je večeras nešto posle 18 časova u Palati "Srbija".

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministri Neboša Stefanović, Aleksandar Vulin, Siniša Mali, Nikola Selaković, Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić, javio je RTS.

Kako je predsednik Srbije ranije najavio, na sednici bi trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Кosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu, Evropi i svetu.

Nakon sednice Saveta, oko 20 ili 21 sat očekuje se obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

On je ranije danas izjavio da će biti doneta odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

“Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla”, kazao je Vučić.

Vučić je prošlog vikenda najavio da će gradjani Srbije, Evropa i svet biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da bude održana prošle nedelje ali je otkazana zbog, kako je rečeno, formalno-pravnih razloga i čekanja dodatnih veštačenja.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja se tereti za najteža krivična dela koja su počinili skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 22 osobe. Svi se terete za zločinačko udruživanje, proizvodnju i trgovinu narkoticima, a nekoliko uhapšenih i za teška ubistva.