Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Poslanici u Skupštini Vojvodine izbačeni iz sale zbog transparenta o stanju u medijima

BetaDecembar 20, 2018
Nekoliko poslanika Skupštine Vojvodine koji predstavljaju grupu "Alternativa za Vojvodinu", izbačeni su iz skupštiske sale jer su pokušali uoči današnje sednice da razviju transparent sa porukom da je u Srbiji stanje u medijima loše, da nema demokratskih izbora i da institucije nisu slobodne.

Nekoliko poslanika Skupštine Vojvodine koji predstavljaju grupu “Alternativa za Vojvodinu”, izbačeni su iz skupštiske sale jer su pokušali uoči današnje sednice da razviju transparent sa porukom da je u Srbiji stanje u medijima loše, da nema demokratskih izbora i da institucije nisu slobodne. Medju njima je bio i predstavnik Narodne stranke Borislav Novaković koji se sukobio sa predsednikom poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenkom Jovanovim.

Došlo je do verbalnog obračuna njih dvojice, a poslanik SNS Jovanov je Novakoviću poručio da “danas nosi nalepnicu, a sutra nanogicu”.

Poslanici grupe “Alternativa za Vojvodinu” potom su izbačeni iz sale Skupštne Vojvodine.

Na transparentu je pisalo “Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije”, a imali su i iste nalepnice na garderobi.

Poslanici te grupe su pre same sednice novinarima rekli da neće učestvovati u današnjoj raspravi o budžetu za 2019, jer “se guši demokratija u Srbiji, napadnut je Borko Stefanović”.

Poslanici Skupštine Vojvodine danas glasaju o predlogu budžeta za 2019. godinu u Vojvodini, koji je utvrdjen na 74,4 milijarde dinara.