Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo - Vojvodina

Preduzetnik protestovao ispred zgrade novosadskog suda, tvrdi da je nestao jedan sudski predmet

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je danas ispred zgrade u kojoj su smešteni novosadski sudovi i optužio pravosudne vlasti da su "sklonili" jedan njegov predmet.
BetaMaj 8, 2019
Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je danas ispred zgrade u kojoj su smešteni novosadski sudovi i optužio pravosudne vlasti da su "sklonili" jedan njegov predmet.

Krstin je stajao ispred suda sa transparentom u rukama na kojem je pisalo: “Ko je ukrao predmet 5000/17 i pošto?”

“Ranije su mi iz sudskog predmeta ukrali dokazni materijal, a sada ceo predmet”, rekao je Krstin agenciji Beta i dodao da je pozadina čitavog slučaja da ljudi koje je “angažovala BIA ne plate sudske takse”.

Dodao je da je o celom slučaju obavestio i ministarstvo pravde Srbije.

Ranije je rekao da je rešen da “do kraja života” protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje gradjane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je “ustaša”.

On je vlasnik malog preduzeća Pre-print, koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Optužio je i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva, da su pokušali da mu “prodaju zastaru” sudskog postupka za 3.500 evra.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.