Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Presuda za napad na Borka Stefanovića ukinuta i vraćena na ponovno sudjenje

Apelacioni sud u Кragujevcu ukinuo je presudu za napad na Borka Stefanovića u Кruševcu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno sudjenje.
BetaApril 15, 2021
Apelacioni sud u Кragujevcu ukinuo je presudu za napad na Borka Stefanovića u Кruševcu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno sudjenje.

Apelacioni sud usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, i ukinuo presudu Višeg suda u Кruševcu od 17. septembra 2020. kojom su oni bili osudjeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. godine, javio je N1.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno sudjenje.

Sudsko veće Višeg suda u Кruševcu je u septembru 2020. godine osudilo Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Živkovića i Gmijovića na tri i po godine zatvora.

Oni su 23. novembra 2018 godine, napali Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića iz Кruševca i policajca Dejana Palibrka, ispred MZ Rasadnik u Кruševcu.

Palibrk je na licu mesta prepoznao Gmijovića i Živkovića, a i sam je zadobio lakšu telesnu povredu, kada je sprečio Šaponjića da udari Stefanovića koji se nalazio na zemlji.

Sva trojica napadača su i ranije osudjivani, a jedan od optuženih Gmijović, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.

Napad na Stefanovića u Кruševcu pokrenuo je proteste “Stop krvavim košuljama” koji su prerasli u višemesečne gradjanske proteste širom Srbije pod sloganom “Jedan od pet miliona”, naveo je N1.