Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Produžen pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću

Viši sud u Beogradu produžio je danas na najduže do 30 dana pritvor vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću koji se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.
BetaApril 22, 2021
Viši sud u Beogradu produžio je danas na najduže do 30 dana pritvor vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću koji se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

“Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti 22. aprila donelo rešenje kojim je prema M.A., kome se stavlja na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanje, produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana”, saopšteno je danas iz Višeg suda.

U saopštenju se navodi da je pritvor M.A. produžen “zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo”.

Medju razlozima za produženje pritvora je i to što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret “propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka”.

Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je podiglo optužnicu protiv Aleksića i da je predloženo da mu se produži pritvor.

“Od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih”, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

“O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu. Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa”, dodalo je tužilaštvo.
Učitelj i vlasnik škole glume u Beogradu Miroslav Aleksić (68) uhapšen je sredinom januara, nakon što ga je više učenica te škole optužilo za silovanje.