Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

PSG: Zapaljena kuća i pucnji na novinara u Grockoj, u Srbiji otvorena diktatura

BetaDecembar 12, 2018
Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da su nepoznate osobe u toku noći zapalile kuću urednika medijskog portala Žig info iz Grocke Milana Jovanovića i pucali iz vatrenog oružja ispred njegovih vrata kako bi sprečili njega i ukućane da pobegnu iz kuće.

Kako se navodi u saopštenju PSG, prema informacijama Jovanovićevog advokata Nemanje Todorovića koji je i poverenik PSG za Grocku, Jovanoviću su nepoznati ljudi u tri časa jutros zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel, pa nakon toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne.

“Jovanović (70) i njegova supruga su pred vatrom pobegli kroz prozor sa druge strane kuće i sada su u Urgentnom centru, zbog trovanja dimom. Žig info je nedavno pisao o zloupotrebama predsednika opštine Grocka koji je iz Srpske napredne stranke. Nakon toga je, 9. oktobra, pretučen jedan od urednika Željko Matorčević koji je posle toga rekao da strahuje za svoj i život svoje porodice ali da će Žig Info nastaviti da se bavi istraživačkim novinarstvom”, naveo je PSG.

Predsednik PSG Saša Janković je, tim povodom, ocenio da je Srbija postala zemlja užasnog nasilja i otvorene diktature.

“Režim Napredne stranke očigledno želi najgori scenario u zemlji, ali kao odgovorni ljudi, obaveštavamo ih da neće imati zadovoljstvo da sa sobom na dno povuku i celu Srbiju. Posle promene vlasti, svi odgovorni će izaći pred sud zakona, a ne ulice, a zemljom će vladati sloboda i pravda. Nismo isti kao oni”, rekao je Janković.