Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Rašković Ivić: Afera Belivuk bi mogla ozbiljno da uzdrma režim

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da bi "afera Belivuk" mogla ozbiljno da uzdrma režim.
BetaJul 26, 2021
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da bi "afera Belivuk" mogla ozbiljno da uzdrma režim.

Rašković Ivić je za današnji dnevni list Nova dodala da je taj klan “nastao u vreme ove vlasti”.

“To je tema na kojoj ovaj režim može ozbiljno da se uzdrma, medjutim, moram odmah da se ogradim i da kažem da Belivukov iskaz nije inicijalna kapisla, ni krunski dokaz, već je samo još jedan deo u mozaiku veza režima Aleksandra Vučića sa ovom mafijaškom organizacijom”, rekla je ona.

Rašković Ivić je dodala da se mora imati na umu da je klan nastao za vreme ove vlasti i da, kako je ukazala, “bez te podrške nije bilo moguće da se toliko uveća u svoj moći, da preuzme tribine, reketira, da drži obezbedjenje u klubovima”.

“Svi znamo da je klan davao usluge režimu, da je sredio tribinu da se ne viče protiv Vučića, da je odigrao svoju ulogu na gej paradi da ne izadju navijači, da je dejstvovao na gradjanskim protestima prošle godine…”, rekla je ona.

Rašković Ivić je napomenula i da preostaje da se istraže “stvari” koje je Belivuk rekao o njegovom sastajanju s Vučićem i vezama preko tadašnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića.

“Mislim da je do Belivukovog pada došlo zbog mafijaško-partijskog obračuna u okviru SNS-a, a ne zato što su institucije radile svoj posao”, rekla je ona.

Rašković Ivić je navela i da tome u prilog govori što advokat i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Djukanović kaže da je deo vlasti pomogao formiranje Belivukovog klana, i kako je ukazala, ako on (Djukanović) to kaže, onda je sigurno tako.

Ona se složila s predlogom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa o opoziciji u jednoj koloni, ukoliko do izbora uošte i dodje.

Rašković Ivić je ocenila i da je “pred ovakvim režimom kategorički imperativ opozicije da nastupi zajedno i da zaboravi na razlike”.

Upitana o stavu Djilasa da ako ne bude fer izbora idu protesti, a da ukoliko ih bude, opozicija treba da izadje u jednoj koloni, ona je odgovorila da bi se s tim složila.

“Bez obzira na naše različitosti, ta opasnost koja preti celoj državi od ovog režima jeste kategorički imperativ da nastupamo zajedno i da zaboravimo na razlike”, rekla je ona.