Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

SDS traži privodjenje Bakareca zbog pretnji smrću bivšem direktoru BIA

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas poziv na ubistvo bivšeg direktora BIA Saše Vukadinovića, koji je uputio poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec, i ocenila da nadležni organi treba odmah da ga privedu zbog toga.
BetaMart 3, 2021
Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas poziv na ubistvo bivšeg direktora BIA Saše Vukadinovića, koji je uputio poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec, i ocenila da nadležni organi treba odmah da ga privedu zbog toga.

“Ukoliko Bakarec ne bude sankcionisan i ukoliko i nadležni organi ostanu nemi, kao što je bio i Ivica Dačić kao predsednik skupštine u kojoj je ova pretnja izneta, nastaviće se legitimizovanje pretnji smrću i poziva na likvidaciju, što je samo korak do legitimizovanja i realizacije tih pretnji. Ukoliko policija i tužilaštvo ne budu reagovali biće još jednom saučesnici u kriminalizaciji našeg društva”, navela je SDS.

Bakarec je u utorak izjavio da je sastajanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića s Djilasom, čije su fotografije objavili provladini tabloidi, neprofesionalno i nedopustivo i da predstavlja “kovanje zavere” protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Šta je drugo nego kovanje zavere? To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima. Zamislite da se bivši šef Federalne službe bezbednosti sastaje sa (ruskim opozicionarom Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji? Tako što te više nema”, kazao je Bakarec tokom sednice Skupštine Srbije.

SDS je dodala da je vlast Aleksandra Vučića prvo uklonila opoziciju iz skupštine a potom je ona pretvorena u “platformu za brutalnu verbalnu agresiju ka predstavnicima opozicije i državnim zvaničnicima iz vremena bivše vlasti”.

“Vučićev režim je poništio ulogu skupštine i od najvišeg zakonodavnog tela skupština je postala mesto za najbrutalniju propagandu, širenje laži i verbalne agresije i izgradnju kulta ličnosti Aleksandra Vučića”, navela je ta stranka i podsetila da su se pretnje smrću dešavale i ranije u slučaju predsednika SDS Borisa Tadića.

Ta stranka je ocenila da je pitanje trenutka kada će “brutalna propaganda, laži i verbalna agresija” preći i u fizičko nasilje.

“Zato je pitanje sankcionisanja Bakareca i ujedno i pitanje fizičke bezbednosti svih neistomišljenika režima Aleksandra Vučića”, navela je SDS.