Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

SSP: Šta se čekalo sa hapšenjem Belivuka, da li iko veruje da Vučić nije znao za njega

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas vlasti šta se čekalo sa "hapšenjem kriminalne grupe, koju vodi Veljko Belivuk, o čijem kriminalnom delovanju postoje dokazi već godinama".
BetaFebruar 4, 2021
Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas vlasti šta se čekalo sa "hapšenjem kriminalne grupe, koju vodi Veljko Belivuk, o čijem kriminalnom delovanju postoje dokazi već godinama".

“Šta su državni organi saznali u poslednje dve nedelje što nisu znali već odavno, pa su se na zatvaranje Belivuka odlučili tek sada? Da li je neuspeli pokušaj ubistva Belivuka u Crnoj Gori, koji je crnogorska policija sprečila pre nekoliko dana, povezan sa sklanjanjem Belivuka”, saopštila je SSP.

Takodje je upitala “da li se zaštitnici Belivuka plaše onoga što je Belivuk rekao crnogorskim bezbednosnim službama”.

“Kakva je u tome uloga bivšeg ministra Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović. Kako je moguće da su vodje ove grupe bile u društvu rukovodilaca Žandarmerije i da su imale fizičku zaštitu pripadnika MUP-a. Da li je BIA imala saznanja o ovoj grupi i njenim kontaktima sa Vučićevim režimom i ko su bili kontakti uhapšene grupe u tužilaštvu i sudstvu”, upitala je SSP.

U navodima iz saopštenja postavlja se i pitanje “zašto je Aleksandar Vučić, koji svakog momenta zna šta je bilo ko napisao na tviteru i istog trenutka alarmira javnost o tome – ćutao sve vreme o delovanju Belivuka i njegove grupu, da li zaista iko veruje da nije znao šta radi Belivuk i njegova grupa i da je sve to moglo da se radi bez njegove podrške”.

“Srbija ima odlične profesionalce u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji su sposobni da se obračunaju sa kriminalom, ali su tim ljudima političkim odlukama državnog vrha vezane ruke. Jedan od ciljeva SSP je da vučići, vulini, stefanovići, hrkalovićeve i drugi politički komesari nikada više ne budu omča oko vrata  profesionalcima u našem MUP-u”, istakla je SSP.