Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Stamatović (ZS): Poverenik da objavi podatke ko je platio spot protiv Olivera Ivanovića

BetaAvgust 30, 2018
Zdrava Srbija (ZS) zahteva od Poverenika za informacije od javnog značaja da pribavi i objavi podatke o tome ko je kreirao, naručio i platio emitovanje spota koji je neposredno pre ubistva lidera Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića emitovan na lokalnim kosovskim televizijama i na najgledanijoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji.

U današnjem saopšternju ZS navodi se da je taj zahtev reakcija na izjavu brata Olivera Ivanovića, Miroslava, da je Srpska lista (SL) naručilac tog spota.

Predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović naveo je da ako TV Pink i dalje nastavi sa odbijanjem da odgovori na to pitanje, “toj televiziji mora da bude zabranjeno obavljanje delatnosti, odnosno emitovanje programa, u periodu od šest meseci do godinu dana”, u skladu sa Zakonom o oglašavanju.

“(Poverenik) Rodoljub Šabić ima dužnost da reaguje, s obzirom da poslednjih dana hajka koju SL, TV Pink i državni funkcioneri iz redova Srpske napredne stranke vode protiv najviših velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve, izgleda kao verno preslikani ‘lov na Olivera'”, saopštio je Stamatović.