Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Stefanović: Da mi je Jurić dao ime političara pedofila borio bih se protiv njega ognjenim mačem

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da "ne bi časio ni sekunda" već bi se "ognjenim mačem" borio protiv političara pedofila da mu je osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić saopštio njegovo ime i dokaze.
BetaApril 26, 2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da "ne bi časio ni sekunda" već bi se "ognjenim mačem" borio protiv političara pedofila da mu je osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić saopštio njegovo ime i dokaze.

“Ni ime izvršioca ni ime žrtve, niti bilo kakve dokaze o izvršenju tog krivičnog dela nije mi dao. Ne bih časio ni sekunda, tada kao ministar unutarašnjih poslova, kao član Vade i čovek, ognjenim mačem bih vodio kampanju protiv takve osobe”, rekao je Stefanović za TV Pink.

On je rekao da je u još u januaru 2020. Jurić u medijima prvi put pomenuo “ovu priču” govoreći da poseduje fotografije krivičnog dela i da je izvršilac poznati političar.

Kako je još rekao Stefanović, neprijavljivanje krivičnog dela za koje tvrdite da imate dokaze je krivično delo.

“Nije ovde bitan ni Jurić ni Stefanović, već to dete, ako je žrtva, da ga zaštitimo. I ne samo zbog tog deteta već svakog sledećeg koje može biti žrtva ovog teškog krivičnog dela. Zašto je Jurić odustao od te borbe protiv pedofilije ja ne znam”, rekao je Stefanović.

On je naveo da je Jurić “jedini koji je sve vreme tvrdio da ima dokaze” i dodao: “Zašto se danas povukao, zašto danas neće da kaže ime tog političara pedofila, zašto neće da pruži dokaze tužilaštvu”.

“To je ključna stvar sve vreme. Ne možete o tome samo u medijima da govorite, to ne pomaže žrtvi. Juriću, dajte dokaze”, naglasio je Stefanović.

Jurić je sinoć, u Utisku nedelje, rekao da stoji iza svojih reči da je o političaru-pedofilu svojevremeno razgovarao sa Stefanovićem i da on nije bio preterano iznenadjen njegovom prijavom.

“Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega, ali da zna za jednog drugog”, rekao je sinoć Jurić i dodao da je sve “što je vezano za tu priču” rekao tadašnjem ministru unutrašnjih poslova jer je smatrao da je to prava adresa i da će žrtve biti maksimalno zaštićene, a sve okolnosti imaju i MUP i tužilaštvo i to stoji u zapisniku.