Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Stefanović na Sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Medjunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju.
BetaMinistar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Medjunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju.Februar 21, 2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Medjunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju.

On je, prema saopštenju koje je objavilo njegovo Ministarstvo, ocenio da je ta manifestacija dobra prilika da odbrambena industrija Srbije prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i šta može da proizvede.

“Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme”, rekao je ministar odbrane.

On je naglasio da će sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta razgovarati o tome šta može da se uradi kako bi naša vojska bila efikasnija, o zajedničkim vežbama i sklapanju novih sporazuma.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih medjunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme medju izlagačima je tradicionalno i “Jugoimport-SDPR”.

Stefanović je prisustvovao otvaranju sajma na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma.

Medjunarodni sajam naoružanja “IDEX” organizuje se svake druge godine pod pokroviteljstvom šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, navedeno je u saopštenju.