Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Stefanović odbacio navode advokata: Nijedan policajac nije rekao da sam imao veze sa slučajem

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je danas navode advokata Branislava Tapuškovića da je negirao izjave različitih policajaca u istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića.
BetaApril 29, 2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je danas navode advokata Branislava Tapuškovića da je negirao izjave različitih policajaca u istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića.

“(Tapušković) Navodi da sam negirao izjave sedmorice policajaca potpuna su izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za mene. Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Povodom iskaza Tapuškovića o postupku u kojem učestvuje kao svedok, Stefanović je kazao da nije imao veze sa grupom koja je predmet tog postupka, kao ni sa postupanjem policije i sa vraćanjem spornog vozila.

Prema njegovim rečima, nijedan član kolegijuma ministra unutrašnjih poslova nije dao bilo kakvu izjavu u istrazi, niti je tvrdio da je na kolegijumu ministra unutrašnjih poslova doneta bilo kakva odluka koja bi se ticala postupanja policije u vezi sa ovim slučajem.

“Jasno mi je da Tapušković štiti svog klijenta, kao i da njegov klijent ima pravo da u iznošenju svoje odbrane iznosi i neistine, dok sam ja, kao svedok, obavezan da govorim istinu. Osumnjičeni iznosi svoju odbranu preko svog advokata na način kako misli da treba, a advokat Tapušković je već u današnjoj izjavi izneo niz neistina koje se tiču mog iskaza, o čemu može da posvedoči javni tužilac, kao i zapisnik iz postupka”, rekao je ministar.

On je dao punu podršku nadležnim državnim organima da se svaki od ovih postupaka dovede do kraja i da otkriju veze svih – pa i iz policije, sa organizovanim kriminalnim grupama i uvek ću lično biti dostupan nadležnim državnim organima da pomognem u ovoj borbi.

U Višem tužilaštvu u Beogradu jutros je saslušan ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao svedok u slučaju uhapšenog bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića.

Papić je optužen da je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka.