Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Stefanović (SSP) o napadu u Kruševcu: Na sudu nisu postavljena ključna pitanja

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je, nakon današnje presude osobama koje su ga 2018. godine napale u Kruševcu, da ključna pitanja na sudu nisu postavljena.
BetaJun 16, 2021
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je, nakon današnje presude osobama koje su ga 2018. godine napale u Kruševcu, da ključna pitanja na sudu nisu postavljena.

“Mi živimo u zemlji u kojoj te ljude, tu trojicu niko nije pitao – ‘Ko vas je poslao? Ko vas je organizovao? Gde su vam mobilni telefoni? Šta ste radili u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu sa SNS upravnikom na dan napada?’. Mi živimo u zemlji gde su ta trojica sve vreme na slobodi i smeju nam se na sudjenjima”, rekao je Stefanović u emisiji “Pravi ugao” na Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

Jednom od napadača, Milošu Šaponjiću, danas je umanjena prvobitna kazna za tri meseca, a Stefanović kaže da je upravo Šaponjić napao i njega i policajca Dejana Palibrka.

“Šaponjić je čovek koji me je udario i koji me je šutirao dok sam u krvi ležao u nesvesti i pokušao da me ubije, kao i svi ostali. On ja napao policajca, a sud je danas rekao da mu smanjuje kaznu za tri meseca jer nije znao da je to policajac, jer je bio u civilu. A čovek vikao – ‘Stoj policija’. I plus ga je taj policajac bar četiri puta hapsio, a ovaj ga nije kao prepoznao”, izjavio je Stefanović.

Viši sud u Kruševcu smanjio je danas za tri meseca jedinstvenu kaznu zatvora jednom od napadača na Stefanovića, dok je drugoj dvojici potvrdio prvobitnu presudu na tri i po godina zatvora za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Marko Živković i Danijel Gmijović, osudjeni su, kao i u prethodnom postupku, na po tri i po godine zatvora, dok je Miloš Šaponjić dobio jedinstvenu kaznu od tri godine i devet meseci zatvora za dva krivična dela, što je za tri meseca manje u odnosu na prethodnu presudu.

Postupak se vodi zbog dogadjaja s kraja 2018. godine kada su u Kruševcu povredjeni lider tadašnje Levice Srbije Borko Stefanović, njegov stranački kolega Boban Jovanović i policajac Dejan Palibrk.