Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

SZS pokreće akciju “Uzbuni se” i poziva sve da na zaštićen broj telefona prijave kriminal i korupciju

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) najavili su danas akciju za uzbunjivanje pod nazivom "Uzbuni se" i pozvali sve građane da na zaštićenu imejl adresu i besplatan broj telefona prijave kriminal i korupciju.
BetaOktobar 24, 2019
Lideri Saveza za Srbiju (SZS) najavili su danas akciju za uzbunjivanje pod nazivom "Uzbuni se" i pozvali sve građane da na zaštićenu imejl adresu i besplatan broj telefona prijave kriminal i korupciju.

“Pozivamo sve koji su svedoci kriminala i korpucije da to prijave na besplatan broj telefona 0800/000-205 ili na imejl uzbunise@protonmail.com. Svi koji se usude na to mogu da računaju na pravnu zažtitu velikog broja iskusnih advokata koji će pomoći da se zajedno suprotstavimo ovom bezakonju”, rekao je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Lutovac je poručio da na taj način žele da ohrabre sve koji su spremni da ukažu na bezakonje i da podstaknu gradjane da prijavljuju kriminal i korupciju bez straha za posledice.

On je pozvao građane da zaštite uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, tužilaštvo da reaguje u skladu sa dokazima, a javni servis da radi svoj posao po zakonu i da se pridržava etike.

“RTS i ostali mediji nisu pozvali Aleksandra Obradovića da se direktno obrati gradjanima i da dokaze o nezakonitom poslovanju Krušika prikaže javnosti. RTS treba da pozove i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da govori o ovom slučaju i drugim aferama koji se vezuju za njegovog oca”, rekao je Lutovac.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović rekao je da će broj telefona na koji će građani moći da prijavljuju kriminal i korupciju raditi svakog radnog dana od 8 do 16 časova, a da će po potrebi organizovati dežurstva i raditi i duže.

“Protekle nedelje sam dobio tri ozbiljna poziva od predstavnika javnih preduzeća koji su spremni da govore o raznim vidovima korupcije i problemima, kao i o dopunama dešavanja koja su se dogadjala u Krušiku”, rekao je Veselinović.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović poručio je da će sa timom advokata pružiti adevkvatnu zaštitu svima koji se jave i da nikoga neće ostaviti na cedilu.

On je pozvao sve da dostave podatke i dokumenta o kriminalu i korupciji koja će SzS potom prezentovati javnosti.