Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

U Jagodini obeleženo 20 godina od ubistva novinara Milana Pantića

U Jagodini je danas obeleženo 20 godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti Milana Pantića a okupljeni novinari zatražili su da istragu o tom zločinu preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal.
BetaJun 11, 2021
U Jagodini je danas obeleženo 20 godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti Milana Pantića a okupljeni novinari zatražili su da istragu o tom zločinu preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je posle polaganja venca na spomen bistu ubijenom novinaru rekao predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević, 20 godina posle tog zločina poznati su “motivi, nalogodavci i činjenice”.

“Ali, postoji ključni momenat, a to je volja da se konačno vidi lice ubice i onih koji su to uradili, iako svi znamo da je savršeni zločin onaj o kome znamo sve, a pravde nema. Tražimo da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu preuzme slučaj i da se konačno zatvori velika nepravda nad porodicom Pantić i nad profesijom, koju je srčano i do poslednjeg trenutka služio Milan Pantić”, naveo je Rakočević a prenela televizija N1.

Zamenik glavnog urednika Večernjih novosti Milan Babović upozorio je da ni 20 godina posle zločina nema odgovora na pitanje ko je ubio Milana Pantića na kućnom pragu.

“Sve što znamo jasno upućuje da je mafijaška hobotnica koja se obmotala oko nekadašnjeg giganta, cementare u Novom Popovcu, ubila našeg kolegu. Ponavljamo apel i obećavamo Milanu i njegovoj porodici da se njegovi izvršioci i nalogodavci konačno privedu pravdi”, rekao je Babović.

Dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je ranije da to telo “zna motiv, naručioce i izvršioce ubistva Milana Pantića”.

“Komisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onog što bi tek pisao o privatizaciji cementare Novi Popovac u Paraćinu. Imamo saznanja i o tome ko je stajao ispred zgrade, tajno pratio i na kraju likvidirao Pantića, kao i koja kriminalna grupa je to planirala”, rekao je Matić.