Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Društvo

Uzbunjivač iz Krušika: Nisam konačno na slobodi već sam dobio mogućnost da se branim sa slobode

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je povodom današnje odluke suda kojom mu je ukinuta mera kućnog pritvora, da "nije konačno na slobodi", već je "samo dobio mogućnost da se brani sa slobode".
BetaDecembar 18, 2019
Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je povodom današnje odluke suda kojom mu je ukinuta mera kućnog pritvora, da "nije konačno na slobodi", već je "samo dobio mogućnost da se brani sa slobode".

Obradović je za Radio Slobodna Evropa rekao da je svestan da će put do “konačne slobode” biti “dug i trnovit”.

“Divan je osećaj biti na slobodi, ali nisam u euforiji jer ovom odlukom nisam konačno na slobodi, samo sam dobio mogućnost da se branim sa slobode. Ovo je samo jedan korak u toj borbi”, naveo je Obradović i izrazio zahvalnost svima koji su ga podržali.

Dodao je da će po ukidanju kućnog pritvora prvo izaći iz kuće i prošetaće.

“Osetiti miris i ukus slobode, prespavaću pa ću se onda sa porodicom i advokatom posavetovati šta je najbolje za dalje”, rekao je Obradović koji je u kućnom pritvoru proveo tri meseca.

 

Ukinut pritvor uzbunjivaču iz Krušika

 

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas kućni pritvor uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću kome je ranije odredjena ta mera zbog sumnje da je odao poslovnu tajnu.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak donela je rešenje kojim se Obradoviću ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

“Iz obrazloženja odluke proizlazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predvidjene članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je protiv rešenja o ukidanju kućnog pritvora Aleksandru Obradoviću dozvoljena žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.