Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa Goran Vesić izvinio se na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku zbog toga što je bio o na proslavi u FK Crvena zvezda ne poštujući epidemiološke mere za borbu protiv virusa korona.

Vesić se izvinio na Fejsbuku jer je kršio epidemiološke mere na proslavi Crvene zvezde

BetaApril 8, 2021
Zamenik gradonačelnika Beograda i član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa Goran Vesić izvinio se na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku zbog toga što je bio o na proslavi u FK Crvena zvezda ne poštujući epidemiološke mere za borbu protiv virusa korona.

“Izvinjavam se svima koje je moj postupak povredio. Nisam mogao da znam šta će se dogoditi u klupskom hotelu koji se nalazi u okviru kompleksa stadiona. Da sam znao sigurno ne bih došao”, napisao je Vesić na svom zvaničnom nalogu na Fejbsuku.

Vesić je bio na proslavi pobede Crvene zvezde nad Partizanom u prostorijama kluba gde je bilo i žive muzike, što je neko snimio, a taj snimak je potom objavljen na društvenim mrežama.

On je rekao da ja Komunalna milicija reagovala na osnovu anonimne prijave gradjana oko 22.30 sati i postavio je sliku – dokaz i da je Zvezda kažnjena sa 300.000 dinara zbog nepridržavanja mera.

“Posle sinoćne pobede mog kluba nad Partizanom i osvojene titule došao sam u klupski hotel koji se nalazi na stadionu u kome su bili igrači, stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem i rukovodstvo kluba sa Svetozarom Mijailovićem i Zvezdanom Terzićem. Čestitao sam im osvojenu titulu jer oni su moji prijatelji”, napisao je Vesić.

On je kazao da su  sedeli u poluotvorenom prostoru klupskog hotela sa terasom.

“Primetio sam da su igrači pozvali muziku na proslavu. To nije u skladu sa epidemiološkim pravilima ali oni su mladi ljudi, koji su vakcinisani, i koji žele da proslave titulu. Ne mogu to da im zamerim”, naveo je Vesić.

Kaže da je, čim je to video, istog trenutka napustio hotel “kao što se vidi na snimku”.

“Niti sam slavio, niti pevao, niti sam tamo bio duže od nekoliko minuta. Jutros sam proverio i utvrdio da je Komunalna milicija intervenisala tokom večeri, prekinula muziku, a FK Crvena zvezda je kažnjena”, napisao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je apelovao na odgovorno ponašanje svih ljudi u Beogradu i pozvao gradjanke i gradjane da prime vakcinu.

“To je jedini način da počnemo da živimo normalno i da se veselimo onako kako smo to nekada radili. Taj trenutak nestrpljivo čekamo i on će sigurno doći. Poznato je koliko se za to zalažem i zato sam osetio potrebu da se javno izvinim za svoj postupak”, naveo je Vesić.

Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Pokret slobodnih gradjana ranije danas zatražili su da Vesić podnese ostavku, odnosno bude smenjen, zbog kršenja epidemioloških mera.