Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Vladimir Vuletić pozvan na saslušanje u SBPOK

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić dobio je danas poziv da se sutra javi na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), piše portal Nova.rs.
BetaMaj 25, 2021
Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić dobio je danas poziv da se sutra javi na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), piše portal Nova.rs.

Portal navodi da je reč o navodnim zloupotrebama u Fudbalskom klubu Partizan.

“Samo dan nakon što sam juče ispred Palate pravde predao zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa medijskom hajkom koja se sprovodi nadamnom od strane najviših državnih funkcionera vladajuće stranke, a u vezi sa njihovim neistinitim napadima na mene, koji se odnose na krivična dela obljube nad detetom, što je skandalozno, danas dobijam poziv od dežurnog dispečera SBPOK. Pozvan sam da sutra ujutru dodjem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice”, rekao je Vuletić i dodaje da je jedino odgovorno lice u FK Partizan generalni direktor Miloš Vazura.

Kako je naveo, očigledno je reč o pritiscima i odmazdi povodom zahteva koji je u ponedeljak podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

“Ovo vidim kao ozbiljan pritisak na FK Partizan, koji večeras igra finale Kupa, zatim na mene kao bivšeg potpredsednika Partizana, i to samo zato što sam izneo podatke kako se ponaša predsednik Srbije i najviši državni funkcioneri. Ovo je privatizacija policije, čitavog dela u pravosudju, koje je već dovoljno zgaženo. Moram da napomenem da je ovo drugi put da se ja dovodim u ovakvu poziciju, nakon što je propao onaj pokušaj u februaru da se ja dovodem u vezu sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka”, rekao je Vuletić.