Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Vučić: Kriminalna grupa oko Belivuka snažna podružnica mafijaškog klana iz Crne Gore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa oko Veljka Belivuka bila "strahovito snažna podružnica" mafijaškog klana iz Crne Gore.
BetaFebruar 9, 2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa oko Veljka Belivuka bila "strahovito snažna podružnica" mafijaškog klana iz Crne Gore.

Vučić je kazao da u Srbiji deluje “uvezena mafija” iz Crne Gore.

“Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vodje, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci a onda je ovde stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji”, kazao je Vučić u vanrednom obraćanju gradjanima.

Naveo je i da su jednom od dva suprotstavljena kriminalna klana iz Crne Gore, u Srbiji bile dostupne informacije o kretanju pripadnika drugog klana.

“Ne bih isključio mogućnost da su visoki funkcioneri različitih službi pomagali tu na različite načine. Nema sumnje na operativnom nivou da je sve to teško učiniti bez nečije podrške, pomoći ili prećutne saglasnosti. Zato ovako žustro i energično radimo da se takvima suprotstavimo i da istražimo sve iz državnog aparata koji su im na različite načine pomagali”, rekao je predsednik Srbije.

Pohvalio je koordinaciju Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i policije koji po njegovim rečima, “nikada nisu bili bolje uvezani” nego danas.