Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Vučić o Stefanoviću: U SNS-u neće biti skidanja glava

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio ostavku ministra odbrane Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.
BetaMaj 29, 2021
Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio ostavku ministra odbrane Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.

Vučić je tokom sednice Glavnog odbora SNS-a rekao da će se to pitanje rešavati unutar partije, da u SNS “neće nikada biti skidanja glava”.

“Znam da bi najviše voleli da govorim o ljudima iz SNS-a, da ih žigošem pred svima, ali je važnije da se u našoj stranci poštuju principi… U našoj stranci mora da bude poštovanja koje se ukazuje svima, ali i procenjivanja svih grešaka i polaganja računa”, rekao je Vučić.

Najavio je da će Predsedništvo SNS odlučiti ko će do Skupštine stranke, koja se održava izmedju 21. i 24. oktobra, voditi najveći odbor SNS-a u Srbiji.

On je takodje rekao da nijedan opštinski odbor nije dobio direktivu kako da se izjasne o nekom pitanju, ali da je unutar SNS-a počelo da se govori, da su stranački funkcioneri iz zapisnika mogli da vide o čemu se na sastancima govorilo.

Presednik Srbije je najavio i temeljne promene na Skupštini stranke, da će unutarpartijski izborni proces početi 1. septembra, kao i da će na njoj biti doneta sva dokumenta o delovanju do 2030. godine.

“Neću više da čujem da je neko snimao protivnike u opštinskom odboru, pa da te snimke koristi u političke svrhe… Svako ko to čini biće automatski izbačen iz stranke. I ako misle, iako su to sakrili u pet krugova, znam ko plasira priče portalima. Zaklela se zemlja raju da se tajne sve odaju”, poručio je Vučić.

On je naveo da SNS ima mesne izbore skoro svake nedelje, a da u slučaju kada izgube, to je obično od lokalnih pokreta, ili Saveza vojvodjanskih Madjara u čistim Madjarskim sredinama.

Partijskim kolegama je poručio da ne treba da se plaše političke borbe, ali da moraju da se razlikuju od političkih protivnika.

“Oni si uništili život mom detetu i mom bratu. Laž je njihov osnovni moto politike. Ne treba da ćutite na te napade, treba da im odgovarate politički, govoreći o rezultatima… Kad napadate nečiju decu time govorite mnogo više o sebi nego o nekom drugom. Od vas jedino tražim da se borite za svoju Srbiju i naravno za stranku kojoj pripadate”, kazao je Vučić.

Vučić je ocenio da je u protekla dva dana saznao da će biti proglašen krivcem za brojne probleme u regionu, da BBC na engleskom u tom periodu na naslovnim stranama drži tekstove o non-pejperima.

“Ja nit luk jeo nit luk mirisao, nijedan nisam podržao, jer je u svakom Kosovo nezavisno. I za to sam kriv, i za to što niko nije želeo još od Berlinskog kongresa 1878. godine snažnu Srbiju. Zato su pravili premeštanje stanovništva, mešali se u sve i svašta. Srbiju vide kao r
emetilački faktor, jer je veća od drugih malih u regionu, a zbog toga je sputavana u ekonomskom i političkom smislu”, kazao je Vučić.

On je dodao da je jutros optužen i da je izvršio državni udar u Crnoj Gori.