Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Vučić: Srbija uspela da se obračuna s najmanje dve kriminalne grupe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uspela da se obračuna sa najmanje dve važne kriminalne grupe, a da će oni koji nameravaju da ih naslede ubrzo biti "rastureni i smešteni iza rešetaka".
BetaMart 6, 2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uspela da se obračuna sa najmanje dve važne kriminalne grupe, a da će oni koji nameravaju da ih naslede ubrzo biti "rastureni i smešteni iza rešetaka".

“Izbrojani su im dani na slobodi, to im kažem, kao i ovima koji su iza rešetaka. Naš odgovor će biti nemilosrdan, ali u skladu sa zakonom, Ustavom, ali i pravdom, moralom i potrebama gradjana Srbije”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da su “kod pripadnika najpoznatije kriminalne grupe koja se nalazi iza rešetaka”, nadjene “fotografije i obeležena lica ljudi u BIA i MUP koji su im bili neprijatelji”, ali da medju njima nisu bili funkcioneri MUP ili BIA već operativci koji su im predstavljali direktnu pretnju.

Govoreći o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, Vučić je rekao da se trenutno “vodi istraga za četiri ubistva, ali da ima još nestalih lica” i najavio da će Srbija nabaviti novu tehnologiju za borbu protiv organizovanog kriminala.

Vučić je rekao da je juče u rejonu izmedju Šapca i Loznice zaplenjena “21 cev” i da je to “veći deo dugih cevi”, a ima snajperskih pušaka i veoma kvalitetnih optičkih nišana, i kako je dodao istraga će utvrditi sa kojom će kriminalnom grupom to biti povezano.

“Svi oni koji misle da mogu da nastave sa ubijanjem, samo da imaju u vidu da će biti iza rešetaka veoma brzo jer ubistva i prodaja droge nikada neće biti nešto što Srbija poštuje”, rekao je Vučić.

Na konferenciji za novinare prikazane su fotografije obezglavljenog tela, odsečena glava, kao i zaplenjenog oružja, a prethodno su Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin više puta ponovili da gradjani ne dozvole deci da gledaju te snimke i da neće biti prikazani detalji koji mogu da ukažu na identitet žrtve.

Vulin je medjutim rekao da je osoba čije je masakrirano telo prikazano na fotografiji, navijač Partizana.