Znanje je moć. Saznanje je preduslov.

Politika

Vulin: Uhapšen napadač na novinara Milinovića, poznat identitet i drugog osumnjičenog

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija uhapsila jednog i utvrdila identitet drugog napadača na novinara Daška Milinovića u Novom Sadu.
BetaApril 16, 2021
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija uhapsila jednog i utvrdila identitet drugog napadača na novinara Daška Milinovića u Novom Sadu.

Vulin je naveo da se napad dogodio jutros u 6.45 a da je prvi napadač bio uhapšen “već oko 13.09”.

“Za drugim napadačem, čiji je identitet takodje poznat, se intenzivno traga, kao i za organizatorima i naručiocima, o kojima takodje imamo saznanja”, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ocenio je da su pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu “pokazali efikasnost, a Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećenost bezbednosti svakog gradjanina u Srbiji”.

“Nasilje u Srbiji neće proći. Svako ko se služi nasiljem mora da zna da za njega postoji zakon i da postoji organizovani odgovor države. Novinari zaslužuju posebnu pažnju naše zemlje i mi i na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno da svako u našoj zemlji bude siguran i bezbedan, a da novinari mogu nesmetano da rade svoj posao”, naveo je ministar.

Radijskog voditelja iz Novog Sada Daška Milinovića napala su jutros dvojica maskiranih napadača, tukli ga metalnom šipkom i našpricali mu suzavac u oči.

Ispričao je da se napad desio oko 6.45, kada je krenuo na posao, u blizini mesta gde živi.

Naveo je da su mu dvojica maskiranih napadača našpricala suzavac u oči i da su hteli da ga udare metalnom šipkom po glavi ali da je rukom uspeo da se zakloni.

Napadači su potom pobegli, a lakše povredjeni Milinović je sa kolegom Mladenom Urdarevićem otišao u Urgentni centar.

Daško Milinović i Mladen Urdarević radijski su dvojac koji ima svoj internet radio “Daško i Mladja”.

Oni svakog radnog dana emituju satiričnu emisiju “Alarm” od 7 do 10 sati.

Pre toga su radili na radio stanicama As, B92 i na Omladinskom radiju “O” Radio-televizije Vojvodine.